12 tips voor vakantiewerk in het buitenland

Tip 1
Op de website van Vakantiebaaninhetbuitenland.nl vind je veel vacatures bij leuke en betrouwbare bedrijven die zijn gevestigd in het buitenland. Solliciteer via het formulier onder aan de vacature en je komt rechtreeks in contact met jou aanstaande werkgever. Geheel gratis.

Tip 2:
Wees realistisch. Wonen en werken in je vakantieland houdt meer in dan heel de dag op het strand liggen, plaatsjes bekijken of op een terras zitten. Wees je hiervan bewust. Er moet echt wel gewerkt worden.

Tip 3:
Vraag je zelf af waar jou interesses liggen. Kijk op vakantiebaaninhetbuitenland.nl welke categorieën jou aanspreken.

Tip 4:
Maak goede afspraken over werkzaamheden, reis en verblijfskosten, salaris, en verzekering. Vraag het contract voordat je vertrekt, zodat je alle gemaakte afspraken op papier hebt.

Tip 5:
Controleer bij je werkgever of je ook verzekerd bent tijdens jouw werk. Tevens moet je goed opletten met je zorgverzekering: werk je voor een Nederlandse werkgever in het buitenland dan hoef je hier niets aan te veranderen. Werk je voor een buitenlandse werkgever, dan moet je contact opnemen bij jouw zorgverzekeraar.

Tip 6:
Sluit altijd een goede reisverzekering af. Stel dat er iets kapot gaat of wordt gestolen, dan is het fijn om (een deel van) je geld terug te krijgen!

Tip 7:
Bespreek je reis met je werkgever. Wie weet krijg je reiskostenvergoeding. Bewaar dan je tickets en andere betaalbewijzen. Regel ook dat je ergens wordt opgehaald.

Tip 8:
Pak je koffer zorgvuldig in. Als je in de zomer naar Spanje gaat zul je andere kleding inpakken als dat je in de winter in een Apre Ski bar in Oostenrijk gaat werken, dat spreekt voor zich. Denk ook goed aan medicijnen en verzorgingsproducten. Niet alles is in het buitenland verkrijgbaar.

Tip 9:
In welk land wil je werken? Welke taal spreken je collega’s en gasten? Veel organisaties hebben Nederlands sprekende gasten. Het is handig om dit even te checken. Maar ook als je een nieuwe taal wilt leren is een vakantiebaan in het buitenland uitermate geschikt!

Tip 10:
Vertrek niet zomaar naar het buitenland om te werken! Er zijn een hoop regels waaraan werkgevers moeten voldoen en je wil natuurlijk netjes krijgen waar je recht op hebt. Als je het gevoel hebt dat iets niet klopt, kan je beter nog even verder kijken.

Tip 11:
Ga je werken in een ander land dan is de kans groot dat je in andere cultuur met andere gewoontes en omgangsvormen te maken krijgt. Wat bij ons heel normaal is zouden mensen elders als beledigend of kwetsend kunnen ervaren. Ga op onderzoek uit en bereid je goed voor.

Tip 12:
Wees open minded! Misschien is je nieuwe werkplek iets anders dan je had verwacht, misschien moet je even wennen aan de nieuwe cultuur of het land. Sta hiervoor open en je krijgt gegarandeerd een top ervaring! Begin je avontuur op vakantiebaaninhetbuitenland.nl!