FAQ

Waarom werken in het buitenland?

Wanneer je er voor kiest om een periode in het buitenland te gaan werken stap je echt uit je comfortzone. Naast dat werken in het buitenland uitdagend is en een heel nieuw avontuur, leer je ook veel nieuwe mensen kennen én verbeter je jouw talenkennis. Een werkperiode in het buitenland staat ook nog eens heel goed op je CV.

En misschien wel het allerbelangrijkste: werken in het buitenland is gewoon echt een unieke ervaring waar je later met veel plezier op terug kunt kijken.

 

Waarom solliciteren via Vakantiebaaninhetbuitenland?

Heb je er altijd van gedroomd om in het buitenland te werken? Dan ben je bij Vakantiebaaninhetbuitenland aan het goede adres. De eerste stap is natuurlijk het vinden van een leuke, passende baan. Wij bieden veel verschillende vacatures aan in diverse landen. Of je nou naar de andere kant van de wereld vliegt of juist liever wat dichter bij Nederlandse bodem blijft. Door onze eigen jarenlange ervaring en expertise kunnen wij je ook nog eens goed informeren!

 

Hoe solliciteer ik via Vakantiebaaninhetbuitenland?

Jouw droombaan gevonden? Bij Vakantiebaaninhetbuitenland solliciteer je gemakkelijk rechtstreeks bij de werkgever. Onderaan de pagina van iedere vacature vind je altijd een formulier om te solliciteren. De gegevens die jij invult worden dan direct doorgestuurd naar de werkgever. Die neemt vervolgens weer contact met jou op over de verdere procedure.

 

Zijn er kosten verbonden aan het solliciteren?

Hier kunnen wij kort over zijn: nee! Er zijn geen kosten verbonden aan het solliciteren op de vacatures via onze website. Wij willen de sollicitatie procedure zo makkelijk en toegankelijk mogelijk maken voor iedereen.

 

Wat voor werk kan ik gaan doen in het buitenland?

Misschien twijfel je al enige tijd over een avontuur in het buitenland maar weet je nog niet precies wat voor soort werk je daar wilt en kunt gaan doen. Begrijpelijk! Wij bieden veel diverse banen aan in het buitenland. Werk in de animatie, horeca of op de receptie is misschien het meest voor de hand liggend. Maar wist je dat je ook aan de slag kunt als outdoor/sport instructeur, terrein medewerker of propper? Er is altijd een baan die bij jou past! Voor alle mogelijkheden verwijzen wij je graag door naar onze blog: Wat voor werk kan ik doen in het buitenland? – Vakantiebaaninhetbuitenland.

 

Welke baan past bij mij?

Allereerst is het verstandig om na te gaan of een zomer of winterperiode werken het beste bij jou past. Ben je gek op zon, zee, strand en voel jij je in de zomer altijd op je best? Kan de zomer ook nog eens niet lang genoeg duren wat jou betreft? Dan is een baan in Italië, Spanje of Griekenland echt iets voor jou. Hou jij juist meer van de knusheid van de winter? Heb je liever sneeuw dan zon en is wintersport ook nog eens helemaal jouw ding? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een baan in Oostenrijk of Zweden. Behalve het land zal je ook nog een keuze moeten maken in het type baan. Vraag jezelf al waar jouw kwaliteiten liggen en welke baan hierbij aansluit. Zo weet je zeker dat je gaat shinen in jouw nieuwe functie!

 

Heb ik genoeg vrije tijd wanneer ik in het buitenland werk?

Ja zeker! Naast je werkuren heb je genoeg tijd om de omgeving te ontdekken, de cultuur te proeven en om lekker op het strand te liggen (of om te skiën, als je voor een winterperiode gaat). Wat de werk/vrije tijds verhouding precies is verschilt echter per baan. Dit bespreek je uiteraard op voorhand met de werkgever.

 

In welke landen bieden jullie werk in het buitenland aan?

Wij bieden zowel banen aan binnen als buiten Europa. Momenteel bieden wij binnen Europa banen aan in België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Kroatië, Malta, Oostenrijk, Tsjechië en Zweden. Buiten Europa hebben wij vacatures in Egypte, Turkije, Tunesië, Cyprus en de outback van Australië.

 

Moet ik op zoek gaan naar woonruimte voordat ik ga werken in het buitenland?

Dit is per baan verschillend. Veel van onze klanten bieden kost en inwoning aan. Soms ligt dit net even wat anders en moet je wel zelf opzoek naar een accommodatie. Echter wordt dit altijd goed aangegeven van te voren, en krijg je hier natuurlijk hulp bij waar nodig.

 

Worden de reiskosten vergoed?

Of de reiskosten (deels) vergoed worden verschilt per werkgever. Vaak staat dit wel omschreven in de vacature. Is dit niet het geval? Dan kan je hier altijd nog even navraag over doen bij de werkgever. Wordt er aan reiskostenvergoeding gedaan? Bewaar dan altijd goed je vliegticket(s)/bonnetjes van benzine kosten etc.

 

Wat voor periode kan ik werken in het buitenland?

Je kunt er voor kiezen om alleen het seizoen (zomer of winter periode) in het buitenland te werken, maar langer is ook zeker mogelijk! Heb jij het bijvoorbeeld heel erg naar je zin op je nieuwe werkplek en is jouw werkgever ook blij met jou? Dan kan jouw contract worden verlengd. Ook bieden wij banen aan waar je gelijk voor langere tijd aan de slag kunt: perfect voor bijvoorbeeld een tussenjaar!

 

Wat moet ik regelen als ik ga werken in het buitenland?

Wij begrijpen natuurlijk dat je goed voorbereid aan jouw (werk) reis wil beginnen. Daarom hebben wij alle belangrijke punten voor je op papier gezet. Zo kun je voor jezelf een checklist maken en deze afvinken! Je vindt onze tips hier: 12 tips voor vakantiewerk in het buitenland – Vakantiebaaninhetbuitenland

 

Moet ik verzekeringen afsluiten als ik ga werken in het buitenland?

Hoe staat het met je reisverzekering? Het is slim om daar eens naar te kijken, aangezien een (doorlopende) reisverzekering niet altijd geldig is of onvoldoende dekking biedt bij een langdurig verblijf in het buitenland en/of als je er gaat studeren, stage lopen of werken.

Je kunt via onze website allerlei soorten verzekeringen afsluiten. Bekijk hiervoor de volgende pagina: Hoe staat het met je Reisverzekering? – Vakantiebaaninhetbuitenland

 

Kan je samen met je partner of een vriend(in) solliciteren?

Soms bieden wij vacatures aan waarin specifiek wordt gevraagd om een koppel of twee vrienden/vriendinnen. Hoe leuk is dat! Jullie kunnen dan samen je motivatie en CV doorsturen naar de werkgever. Wanneer dit niet het geval is kan je natuurlijk alsnog allebei solliciteren op dezelfde vacature, mits er om meerdere werknemers wordt gevraagd. We kunnen alleen helaas dan niet de belofte maken dat jullie allebei worden aangenomen. Dit is afhankelijk van de keuze van de werkgever.