Wat voor werk kan ik doen in het buitenland?

Misschien twijfel je al enige tijd over een avontuur in het buitenland maar weet je nog niet precies wat voor soort werk je daar wilt en kunt gaan doen. Heel begrijpelijk. Daarom gaan wij een aantal opties even met je doornemen!

Receptie
Als receptie medewerker ben jij het visite kaartje van de camping: de gasten zien jou als eerste wanneer ze op hun vakantiebestemming aankomen. Je taken zullen onder andere zijn het inchecken en uitchecken van de gasten, betalingen aannemen en verwerken, e-mails en telefoons beantwoorden en mensen informeren over wat er allemaal te doen is in de omgeving. Uiteraard verschilt het per bedrijf welke taken je er allemaal nog meer bij hebt. Door de verschillende mensen die je in de receptie mag ontvangen is echter geen één dag hetzelfde!

Horeca
De horeca is erg breed. Je kunt werken als serveerder/serveerster in een restaurant, achter de bar staan, in de keuken werken als kok, frituren in een snackbar, pizza’s bakken, cocktails shaken, werken als barista en nog veel meer! Het kan zijn dat je één ding gaat doen: bijvoorbeeld serveren in een restaurant. Maar het kan ook zijn dat het bedrijf je graag op meerdere plekken in de horeca wilt plaatsen. Dit overleg je natuurlijk altijd van te voren. Als horeca medewerker heb je ook veel contact met de gasten. Dat maakt dit werk nou zo leuk.

Animatie
Als animatie medewerker zorg je ervoor dat er genoeg activiteiten te beleven zijn voor de gasten. Ben jij dol op kinderen, enthousiast en houd je er van om druk bezig te zijn? Dan is animatie medewerker echt wat voor jou. Naast het uitvoeren van de activiteiten bedenk je ze ook nog eens met je collega’s. Hierin kun je dus ook nog je creativiteit uiten.

Entertainer
Als entertainer treed je op in de mooiste shows en voel jij je helemaal thuis op het podium! Samen met je team oefen je overdag de dansjes en je teksten. S ’avonds ben jij de ster op het podium! Soms wordt entertainment werk ook nog gecombineerd met animatie werk overdag.

Reisbegeleider / Hostess
Als reisbegeleider laat je mensen de mooiste plekken zien op een bestemming. Je informeert ze over de bezienswaardigheden en bent het eerste aanspreekpunt. De gasten kunnen met al hun vragen bij jou terecht. Reisbegeleider kun je bijvoorbeeld worden op een groepsreis.

Beheerder(s)
Als beheerder functioneer je het gehele seizoen als gastheer/gastvrouw. Je hebt de beheer over een kampement en/of mobile homes op een camping. Veelal voor (1-ouder) gezinnen. Je ontvangt de gasten en wijst ze de weg. Informeert de gasten, beantwoord vragen en lost kleine problemen op. Gastvrijheid staat hierbij voorop.

Kok
Als koken je passie is zijn deze vacatures voor jou bestemd. In een leuke gezellige omgeving ga je koken voor de gasten. Soms kleine groepen, soms grote groepen. Soms sta je te kokerellen in een professionele keuken, bij een andere organisatie moet je veel improviseren vanuit een keukentent. Je hoeft niet altijd een diploma te hebben. Veel ervaring is vaak al voldoende. Geen ervaring? Dan kun je deze altijd nog opdoen als assistent kok.

Ski- en Snowboardleraar
Een fantastische vakantiebaan in de sneeuw? Ga aan de slag als ski- en/of snowboardleraar.  Heb je al de benodigde diploma’s dan kun je direct aan de slag. Zoek je een opleiding voor skileraar of snowboardleraar dan ben je op onze website nog 1 click verwijderd van een goede school/opleiding.

Technicus
Uiteraard heb je op campings en in hotels ook technische mensen nodig! Wanneer er iets stuk gaat zal dit gemaakt moeten worden. Als je twee rechterhanden hebt, een echte aan pakker bent en een veelzijdige technicus dan is dit echt iets voor jou! Daarnaast werk je ook nog eens op een vakantiebestemming en zullen gasten jou ook aanspreken wanneer ze jou tegenkomen. Dat maakt het net wat anders dan technicus op een andere werkplek. Het is dus wel belangrijk dat je naast een goede technicus ook sociaal bent.

Housekeeping & schoonmaak
Ook mensen in de Housekeeping/schoonmaak kunnen natuurlijk niet ontbreken. In de Housekeeping zorg je ervoor dat alle verblijven van de gasten er op en top uitzien. Wanneer gasten uitchecken zorg jij ervoor dat het er weer als nieuw uitziet voor de volgende gasten arriveren. Als schoonmaak medewerker ben je (ook) verantwoordelijk voor het overige schoonmaak werk op het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan sanitaire gebouwen en het schoonmaken van de restaurants.

Proppers
Als propper ben jij dol op een feestje. En dat niet alleen, je weet ook andere mensen enthousiast te maken hiervoor! Het is jouw taak om zoveel mogelijk gasten naar de bar, discotheek te krijgen en te zorgen voor het gezelligste feest!

Outback
Ook in de outback van bijvoorbeeld Australië heb je veel divers werk. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als boer of boerin op een prachtige Australische ranch of wat dacht je van: paardentrainer, werken met paarden op een ranch, vee drijven per paard of motor, tractor rijden of werken als camping kok.

Naast bovengenoemde jobs is er uiteraard nog veel meer werk wat je kunt gaan doen in het buitenland! Voor alle opties en mogelijkheden kun je terecht op onze website:
www.vakantiebaaninhetbuitenland.nl

Ook met vragen kun je altijd bij ons terecht!