Animatiewerk: op elke camping een ander verhaal

Wanneer je kiest voor animatiewerk in het buitenland kun je vanzelfsprekend op veel campings terecht komen. In deze blog vertel ik je meer over deze opties en elk uniek verhaal dat schuilgaat achter de verschillende campings.

De superster op een kleine camping
Op een kleine camping ben je vaak dé superster omdat jij alle animatie verzorgd. In de ochtend organiseer je bijvoorbeeld een miniclub voor de kinderen op de camping. Dit aantal kan verschillen van drie kids tot vier handen vol. In de middag zul je ook nog een activiteit organiseren, zoals een sporttoernooi of spel. Tenslotte staat er ’s avonds nog een minidisco op het programma of wat leuks in de bar: van alles is mogelijk! Het leuke aan een kleine camping is dat jij de regie in handen hebt, jij bent tenslotte dé animateur van de camping.


Samen met collega’s een feestje bouwen op een middelgrote camping

Wanneer je animateur of animatrice bent op een middelgrote camping zul je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met animatiecollega’s. Superleuk natuurlijk! Wanneer ik kijk naar mijn ervaring was het zo dat ons team werd opgedeeld in kleinere teams. Zo stond ik bijvoorbeeld in de miniclub terwijl iemand anders de ‘ados’ (jongeren) voor zijn rekening nam. Het leukste aan een middelgrote camping is het samenwerken, maar ook dat je alles net wat groter aan kan pakken dan wanneer je op een kleine camping staat.

Een podiumbeest op een showcamping
Naast voorgenoemde campings, bestaat er ook nog zoiets als een showcamping. Deze ‘camping’ zou je ook wel een ‘dorp’ kunnen noemen, want vaak zijn deze zo groot dat je wel met 25 anderen in een team kunt zitten. Op deze camping draait alles maar om een ding: shows. Je gaat de gasten entertainen door middel van prachtige shows met zowel dans, zang als toneel.

Zoals de titel al zegt, elke camping heeft een ander verhaal en op elke camping zal het weer anders zijn. Voorgenoemde campings is maar een kleine greep uit plekken waar je terecht kunt komen wanneer je kiest voor animatiewerk. Wat ik mee wil geven is dat je er vooral je eigen verhaal van moet maken, op die manier wordt het pas echt dé zomer van je leven.