Efficiënt je koffer inpakken voor jouw buitenland avontuur!

Het is eindelijk zover. Je bent aangenomen voor jouw droombaan in het buitenland. Je gaat natuurlijk op tijd je koffer inpakken om er voor te zorgen dat je niets vergeet. Maar wat neem je nou eigenlijk mee wanneer je voor langere tijd in het buitenland gaat werken? Wij helpen je graag met het volgende stappenplan!

* Begin met een lijst te maken met alles wat je mee wilt nemen. Heb je iets ingepakt? Streep dit dan direct af op de lijst.

* Waar ga je heen? Ga je naar een tropisch eiland waar het altijd 30 graden is? Of kan het er in de periode dat je er zit ook kouder worden? In Frankrijk kan het bijvoorbeeld in de nazomer erg afkoelen. Denk goed na over jouw bestemming en sluit je kledingkeuzes hierop aan.

* Denk ook na over bij wat voor soort bedrijf je aan de slag gaat. Wanneer je bij een hotel gaat werken, zijn handdoeken en beddengoed enzovoort wellicht al voor je geregeld. Op een camping kan het zijn dat je dit zelf mee moet nemen. Vraag dit altijd even goed na. Oh, en neem je eigen kussen mee! Die slaapt toch het fijnst.

* Neem goede schoenen mee. Of je nou in de horeca gaat werken, in de animatie of als receptionist(e) aan de slag gaat: je loopt hoe dan ook veel en/of staat veel op je benen. Goede schoenen zijn echt een must om blaren te voorkomen!

* Zorg voor een goede toilettas. Vergeet hierbij niet om paracetamol, ibuprofen, pleisters en dergelijke mee te nemen. Muggenspul is ook echt een must! Daarnaast kunnen voldoende shampoos en tandpasta ook erg fijn zijn, omdat je nooit weet wanneer je boodschappen kan doen ter plaatse. Misschien moet je direct aan de slag met werken, en heb je hier eerst geen tijd voor.

* Neem een lijst mee of notitieboekje met belangrijke telefoonnummers voor het geval er iets met je telefoon gebeurd. Je kunt hierin zowel contactgegevens van het bedrijf waarvoor je gaat werken opschrijven als belangrijke contact personen in Nederland.

* Neem goede oordoppen mee wanneer je met het vliegtuig reist. Het kan zijn dat je nooit last hebt gehad van je oren tijdens het vliegen, maar dit nu ineens wel krijgt. Zeker wanneer je een lange vlucht hebt is dit erg vervelend. Neem voor de zekerheid dus altijd goede oordoppen mee tegen de luchtdruk.

* Print jouw reisdocumenten voor de zekerheid extra uit en stop deze in een andere koffer/tas. Zo heb je deze altijd dubbel voor het geval je ze kwijtraakt.

* Neem een externe oplader mee voor tijdens het reizen. Altijd fijn om bij je te hebben! Zo is jouw mobiel nooit leeg. (Tip: check even in het land van jouw bestemming of je daar een gewone Nederlandse stekker kunt gebruiken. Anders is het handig een universeel reis stekker aan te schaffen. )

* Het kan ook heel fijn zijn om een eigen laptop mee te nemen. Voor werk gerelateerde doelen maar ook om jouw favoriete series te checken in je vrije tijd.

* Neem ook contant geld mee. Dit komt altijd van pas.

* Het klinkt misschien een beetje obvious maar vergeet natuurlijk ook jouw paspoort, ID kaart, pinpas en zorgpas niet. 😉

En misschien nog wel de belangrijkste tip: informeer ook altijd bij het bedrijf waarvoor je gaat werken over wat je het beste in kunt pakken! En…. vergeet ook niet een potje Calvé Pindakaas en een zak Nederlandse drop mee te nemen. (You’re welcome!)