Esther: werkervaringen in het buitenland

Hallo! Ik ben Esther en ik raad iedereen aan om werkervaring op te doen via een holidayjob in het buitenland!! Het is niet alleen super leuk, je  leert ook heel veel over jezelf tijdens deze tijd en maakt vrienden voor het leven!

Ik heb de opleiding CIOS Arnhem gevolgd in de richting buitensport en tijdens deze opleiding was ik ook veel in het buitenland te vinden. Ik heb mijn eerste buitenlandse werkervaring opgedaan toen ik 20 jaar was op de Nederlandse Antillen gedurende deze opleiding. Ik ben toen naar Bonaire geweest en heb daar drie maanden als buitensportinstructeur gewerkt. Het was voor mij een hele nieuwe ervaring om voor het eerste langere tijd van huis te zijn en daarbij komt ook nog het cultuur –en klimaatverschil met Nederland. Ik heb hier een hele leuke tijd gehad en super veel geleerd, niet alleen over de verschillende activiteiten die ik moest begeleiden maar ook over mijzelf. Als je voor langere tijd voor het eerst in het buitenland zit kom je allemaal dingen tegen waar je van te voren helemaal niet over nadenkt die je dan zelf moet oplossen. Door dit soort ervaringen wordt je veel zelfstandiger en verantwoordelijk.

Inmiddels heb ik via een vakantiebaan al redelijk wat ervaring opgedaan qua werkervaring in het buitenland. Zo heb ik voor verschillende bedrijven in België, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Engeland gewerkt. Allemaal in de richting van de buitensport. Ik vind het nog steeds erg leuk om voor een bepaalde tijd bij een buitenlandsbedrijf aan het werk te gaan omdat je zoveel verschillende mensen ontmoet en er overal weer op een andere manier wordt gewerkt. Hierdoor blijf je altijd bijleren en nieuwe ervaringen opdoen. Deze ervaringen die je overal opdoet pakt niemand je ooit meer af en hier kan je de rest van je leven nog wat aan hebben. Ik raad iedereen aan om de kans te pakken als je daar de mogelijkheid voor hebt, de uitdaging aan te gaan en jezelf te blijven ontwikkelen in persoonlijkheid en vaardigheden.

Groetjes, Esther.

Aan het meer in Zweden

Aan het meer in Zweden

Mountainbiken in Zweden

Mountainbiken in Zweden

Sleehonden in Zweden (winter)

Sleehonden in Zweden (winter)

GPS hike in Zweden (winter)

GPS hike in Zweden (winter)

Grotten tour Bonaire

Grotten tour Bonaire

Kayakken in Bonaire

Kayakken door de mangroves in Bonaire