Ga je op stedentrip? Wat dacht je van Reykjavik Cannes Bergen Krakau?

Bij een stedentrip denk je al snel aan een vakantie naar Rome, Londen of Parijs. Echter hebben wij in Europa nog veel meer leuke steden die echt de moeite waard zijn om een keer te bezoeken. 😊 Wij hebben een aantal voor je op een rijtje gezet:

Reykjavik, IJsland
Reykjavik is waarschijnlijk niet de eerste stad die in je opkomt bij het woordje ‘stedentrip. ‘ Echter heeft Reykjavik hele leuke en bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de originele winkels in de hoofstraat. Hier vind je veel kleine en unieke winkels. Er zijn verschillende leuke cadeauwinkels en als je opzoek bent naar IJslandse mode en Scandinavische design dan ga je hier zeker slagen. Naast winkelen is er natuurlijk nog veel meer te doen. Ga bijvoorbeeld de hoogte in en bekijk een adembenemend uitzicht vanaf de Hallgrimskirkja, de grootste kerk van Reykjavik en het hoogste gebouw van heel IJsland. Een lift brengt je binnen een paar seconden naar de top en eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over heel Reykjavik. Een bezoekje aan het Höfoi huis mag ook zeker niet ontbreken. En wat dacht je van een wandeling om het prachtige Tjörnin meer?

Cannes, Frankrijk
Wil je naar dé filmstad van Europa? Dan moet je naar Cannes! Deze pravhtige badplaats straalt een glamoursfeer uit waar jaarlijks vele filmsterren op afkomen. Maar ook voor jou ligt de rode loper klaar. Het oude centrum met sfeervolle straatjes, terrassen, prachtige zandstranden en bijzondere architectuur zorgen ervoor dat je jezelf hier helemaal thuis voelt. Wil je exclusief, eenvoudig of uitgebreid eten? In Cannes heb je een gevarieerd aanbod van (internationale) restaurants, brasseriën en crêperies. Deze vind je vooral in het centrum. Ook zijn er veel bars, die vaak een terras hebben waarop je geniet van jouw drankje.

Cannes heeft een bruisend uitgaansleven. Je kunt naar trendy discotheken en discobars. In een stad waar het elk jaar draait om de film, ontbreken de bioscopen natuurlijk niet! Ook kun je naar het theater, het casino of een nachtclub.

Marseille, Frankrijk
Marseille is een prachtige stad in Frankrijk en beschikt over een groot cultureel leven. In 2013 werd Marseille benoemd tot Culturele Hoofdstad van Europa van dat jaar. Bewonder de schoonheid van de vele monumenten, kerken en paleizen, maar slenter ook door de nauwe, kleurrijke straatjes in het hoger gelegen deel van de stad. Flaneer over de onlangs gerenoveerde vieux port (de oude haven), tussen het Saint-Jean fort en het Saint-Nicholas fort en neem de bus naar de ‘gouden kerk’, gelegen op een heuvel net iets buiten de stad. Vanaf hier zul je getrakteerd worden op het meest waanzinnige uitzicht!

Valletta, Malta
Valletta mag de titel als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 delen met Leeuwarden! Valletta is een kleine, versterkte stad en de hoofdstad van het eiland Malta. Een juweel, ontworpen door Jean Parisot de la Valletta, grootmeester van de ridder van Sint-Jan, die een aantal perfect bewaard gebleven en rijke monumenten creëerden die tot op de dag van vandaag uniek zijn in de wereld. De witte straatjes, versierde paleizen en kerken met eindeloze schatten zullen je hart onmiddellijk stelen.

Bergen, Noorwegen
Het centrum van Bergen, Noorwegen is overzichtelijk en goed te bewandelen. Als je omhoog loopt naar de kerk, heb je een mooi uitzicht over het centrum, met op de achtergrond natuurlijk… bergen. Een goede kop koffie drink je in het ontzettend leuke reiswinkeltje annex koffietentje Chillout TravelCentre, waar je leuke reisartikelen en -boeken vindt. Even relaxen, dat kun je in het park Byparken vlakbij het winkelcentrum van Bergen. Ruim opgezet en groen, mét uitzicht op Mount Ulriken!

Krakau, Polen
Is Krakau de mooiste stad van Polen? Dat kun je zelf bepalen tijdens een stedentrip naar Krakau. Deze stad vind je in het zuiden van het land. Het kent bruisende wijken zoals Kazimierz, een relaxte sfeer en mooie blikvangers op het Rynek Główny-plein. Verken zeker het oudste stukje stad op de Wawelheuvel, al is het maar vanwege het uitzicht op de Wisła-rivier. En niet te vergeten: vanuit Krakau boek je eenvoudig een excursie naar Auschwitz.