Leer een vreemde taal

Nu we veel meer thuiszitten met zijn allen is het de ideale tijd om een nieuwe taal te leren! Heb jij altijd al een taal willen beheersen maar hier nooit tijd voor gehad? Nu is je kans! Of je nu Spaans, Frans, Mandarijn of Grieks wilt leren, er zijn volop mogelijkheden. Door de vele programma’s en cursussen die online worden aangeboden kun je dit gewoon thuis vanaf je laptop doen.

Hoe begin je?
Of je nu nog studeert of niet, iedereen kan zich nog wel de overhoringen van Duitse les op de middelbare school herinneren. Schrijf voor jezelf belangrijke woorden op en vertaal die in jouw vreemde taal. Je hoeft niet direct hele zinnen te leren. Maak het gemakkelijk voor jezelf.

Oefen, oefen, oefen
Plan het oefenen van jouw taal in je agenda in. Het kan soms lastig zijn om de discipline op te brengen om te gaan leren, daarom is het fijn om een reminder te hebben. Echt, je zult jezelf hier dankbaar voor zijn.

Spreek de taal
Heb je de basis van jouw taal al redelijk onder de knie? Begin van met het voeren van gesprekken. Wie weet is er een vriend/vriendin die ook deze taal wilt leren zodat jullie elkaar kunnen helpen. Oefening baart kunst!

Kijk je favoriete serie eens in jouw gekozen taal of met ondertiteling in jouw taal!
Wie zegt dat een Netflix marathon niet productief is? Zet jouw favoriete serie op in de door jouw gekozen taal als dit mogelijk is of schakel de ondertiteling eens om! Kies bij voorkeur voor afleveringen die je al eens gezien hebt. Succes gegarandeerd.

Lezen
Ben je al wat meer ervaren in jouw taal? Schaf een boek aan die je leuk lijkt hierin! Ben je nog niet zover? Een kinderboek kan ook enorm leerzaam zijn! Zo heb je ten slotte ook in jouw eigen taal leren lezen vroeger. 😉

Muziek/Podcasts
Luister muziek en/of een podcast in jouw taal! Hoe meer je de taal zult horen hoe beter je dit oppakt.

Ga reizen!
Wanneer het kan… plan een vakantie of reis naar het land van jouw taal! Dat blijft toch de allerbeste manier om jouw taal te kunnen uitoefenen. En ook niet heel vervelend, toch? Werken en reizen combineren kan natuurlijk ook!

Check onze vacatures maar eens op vakantiebaaninhetbuitenland.nl