Nuttige tips voor het zoeken naar vakantiewerk

Op deze website zullen we regelmatig nuttige tips plaatsen die je kunnen helpen bij het zoeken naar een fantastische zomerbaan, of vakantiewerk in de sneeuw.

Waar liggen jou interesses?

Als eerste is het handig als je vooraf weet wat je wilt. Wat wil je gaan doen? Waar liggen jouw interesses? Horeca, bar- en bedieningswerkzaamheden, propper, kok? Of in de recreatie en toerisme; reisleider, animatie, coördinatie, op- en afbouw kampementen, ski- of snowboardinstructeur, buitensportinstructeur, enz…
Of zie je jezelf werken als vrijwilliger in het ontwikkelingswerk in de derde wereld landen? Er zijn veel organisaties die dit voor jou kunnen regelen. Nadeel is echter dat hier vaak een prijskaartje aan hangt. In plaats van dat je geld ontvangt voor jou werkzaamheden.

Leeftijd

In de meeste (99%) moet je minimaal de leeftijd van 18 jaar hebben. Ben je jonger dan wordt het moeilijk een leuke baan te vinden.

In welk land wil je werken?

Ten tweede; naar welk land wil je. Hierbij is de taal natuurlijk belangrijk. Echter werken veel organisaties met Nederlands sprekende gasten. Toch is het goed om hier naar te kijken.

Cultuur

Ga je werken in andere landen dan is de kans groot dat je in andere culturen met andere gewoontes en omgangsvormen terecht komt. Wat bij ons heel normaal kan zijn zouden mensen elders als beledigend of kwetsend kunnen ervaren. Ga op onderzoek uit en bereid je goed voor. Dit kweekt erg veel waardering tijdens je sollicitatie en/of eerste werkdag.

Diploma’s

Diploma’s behaald in Nederland worden niet altijd in andere landen erkent of gewaardeerd. Dus het kan een tegenvaller zijn als je jou beroep wilt uitoefenen en het buitenlandse bedrijf jou diploma niet accepteert. Voorafgaande aan je sollicitatie is het goed te bedenken of het verstandig is je diploma officieel te laten erkennen door de Nederlandse overheid. Dit noemen ze legalisatie. Klik hier voor meer info hierover.

Solliciteren

Op deze website vind je veel vacatures bij leuke bedrijven. Lees deze eens aandachtig door en kijk ook eens op de website van deze organisatie. Als je een leuke vacature hebt gevonden kun je een e-mail sturen of bellen. Gegevens vind je in de vacature. Naar aanleiding hiervan bestaat de mogelijkheid dat je op gesprek gaat. Bereid dit gesprek goed voor. Ga op onderzoek uit. Wat doet dit bedrijf nou precies, wat wordt er van jou verwacht. Past dit bij jou wensen.

Aangenomen en dan

Ben je eenmaal aangenomen dan is het belangrijk om te kijken of je goed verzekerd bent, welke werktijden, vrije dag(en), vergoedingen (onkosten, maaltijden), reiskosten (hoe kom je op de locatie en wie betaald dit?).

problemen in het buitenland

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft een centraal telefoonnummer (0031-247-247-247) voor Nederlanders die (gaan) reizen, wonen en werken in het buitenland. Een callcenter die ieder minuut van de dag (24/7) jou kan voorzien van actuele reizigersinformatie. Waar je ook bent op de wereld. Kijk hier voor meer info.

Meer weten?

Op de website van ‘De Rijksoverheid’ vind je interessante informatie.

Ervaringen

Deel jou ervaringen. Zodat iedereen zich goed kan voorbereiden op een fantastisch avontuur in het buitenland. Stuur je mail naar info@vakantiebaaninhetbuitenland.nl

 

Gerelateerd:

Werken in het buitenland: je reis boeken.