TIPS VOOR EEN SUCCESVOL SKYPE SOLLICITATIEGESPREK

inShare
Skype wordt steeds vaker ingezet voor sollicitatiegesprekken op afstand. De methode is simpel, goedkoop en tijdbesparend. Maar er komt meer kijken bij een Skype sollicitatiegesprek dan je denkt. Tijdverschil, kleding, huisdieren, opgeruimde kamer, internetverbinding. Dit zijn een paar zaken waar je over na moet denken, voordat je met je mogelijke toekomstige werkgever in een officieel gesprek gaat. Om je een goed overzicht te geven hebben we de belangrijkste punten voor je op een rij gezet in onderstaande infographic. Lees het goed door, want zo zorg je ervoor dat je goed voor de dag komt.

Tijdverschil
Net als bij een face-to-face sollicitatiegesprek is het absoluut noodzakelijk dat je op tijd bent. Bel je met het buitenland zorg dan ook zeker dat je rekening houdt met het tijdsverschil. Besluit ook vooraf wie wie gaat opbellen om verwarring te voorkomen.

 

 

 

 

 

Je profiel
Je Skype profiel zegt veel over je. En net als je sollicitatiebrief en CV moet je je van je beste kant laten zien. Denk dus goed na over je gebruikersnaam en profielfoto. Houd het allemaal officieel. Je interviewer wil liever geen vakantiefoto’s zien en is eerder onder de indruk van je echte naam dan een humoristische koosnaam. Maak deze veranderingen voorafgaand aan het uitwisselen van gegevens. Als je dit nog niet gedaan hebt, zeg dan simpelweg dat je nog geen Skype profiel hebt en dat je de gegevens later doorstuurt.

Technologie
Technologie staat voor niets, dus test, test, test alles uit voor je officiële gesprek. Bel een vriend of vriendin. Zorg dat alles goed ingesteld staat. Dat je lichtbron niet van achtern of van boven komt. Zorg dat de kamer waar je computer staat opgeruimd is en dat er geen huisdieren op je schoot kunnen springen.

Allerlaatste tips
Kleed je aan alsof je naar een face-to-face sollicitatiegesprek gaat. Vertel familie en huisgenoten dat ze je het komende anderhalf uur niet mogen storen. En leg je CV en sollicitatiebrief voor je neer zodat je met de interviewer mee kan kijken. Post-it notes kunnen helpen om belangrijke informatie niet te vergeten te vertellen. Plak ze aan je computerscherm; op deze manier kan je onopgemerkt ‘spieken’ zonder dat de interviewer het doorheeft.

Succes met je Skype interview!

Bron: Deze blog is geschreven door Saskia Roskam. International Digital Marketing Executive bij Search Labaratory.