Vakantie werk dichter bij huis

Wanneer je denkt aan werk in het buitenland dan denk je al snel aan een oord ver van onze Nederlandse grenzen vandaan, lange vliegreizen en een nieuwe taal moeten leren. Maar hoe zit het eigenlijk met vakantie werk wat dichter bij huis? Wij vertellen je in dit blog waarom je echt niet uren hoeft te vliegen voor een fantastisch avontuur in het buitenland!

België bijvoorbeeld is een zeer populair land als het gaat om vakantiewerk. Je denkt misschien dat het erg op Nederland lijkt, maar niets is minder waar. Zodra je de grens overgaat waan je, je in een totaal andere omgeving. De cultuur is anders dan in Nederland, net als zijn inwoners. Waar Nederlanders erg direct zijn gaat dit voor Belgen niet op. Zij noemen zichzelf liever bescheiden. Ook heeft België een meer bourgondische levensstijl dan Nederland. België staat onder andere bekend om zijn lekkernijen (wat dacht je van overheerlijke Belgische Bon-Bons of echte Vlaamse frieten!) , de prachtige omgeving, een rijke geschiedenis en historische steden.

Een voordeel van vakantie werk in België is dat je niet uren hoeft te reizen om op jouw bestemming te komen. Zelfs met de auto ben je er zo! Wil je een dagje terug naar huis, bijvoorbeeld voor een verjaardag? Dan is dit gewoon mogelijk in overleg met je werkgevers.

Vooral de Belgische Ardennen bieden erg veel mogelijkheden tot vakantie werk. Zo kun je aan de slag als outdoor instructeur, sport instructeur, receptionist(e) op een camping, medewerker buitendienst, entertainer, horeca medewerker etc. De uitgestrekte bossen en heuvelachtige gebieden geven volop mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Wandelen en fietsen is erg populair. Er zijn dan ook veel wandel en fiets routes te vinden voor de liefhebbers. Maar ook klimmen, abseilen, hiken, kanoën, kajakken, paardrijden, mountainbiken en boogschieten behoren tot de mogelijkheden. Ben jij een sportief en avontuurlijk type? Dan kun je in je vrije uurtjes volop genieten van alle activiteiten die de Ardennen biedt.

Naast de Ardennen heeft België ook nog eens talloze leuke steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Brussel, Brugge, Gent en Luik? Brussel is zelfs één van de populairste steden voor een stedentrip binnen Europa. En niet zo gek ook, want Brussel heeft echt alles. Van gezellige restaurantjes en winkels tot aan uitgestrekte parken, theaters, gebouwen en musea. Sinds België maar een klein land is, is de reistijd naar deze steden ook altijd goed te doen. Een dagje naar één van deze steden kan dus altijd!

Verder heeft België veel kastelen, kathedralen, kloosters en monumenten die echt een bezoekje waard zijn. Of wat dacht je van de vele markten en festivals? Kortom: er is genoeg te zien, te doen en te beleven in je vrije uurtjes wanneer je werkzaam bent in België. Liever even uitrusten naar het werk? Dan kun je er ook voor kiezen om te genieten van een écht Belgisch speciaal biertje aan de bar.

Ondanks dat België dus zo dichtbij is, is het toch zó anders dan Nederland. Ben jij op zoek naar een baan in het buitenland maar blijf je liever iets dichter bij huis? Dan is een vakantie baan in België perfect voor jou!