Vakantiewerk in het buitenland; ben je goed verzekerd? Check!

De vakantieperiode is aangebroken en je besluit niet alleen maar te gaan relaxen. Om toch een beetje dat vakantiegevoel te krijgen, een mooie ervaring op te doen en wat bij te verdienen kies je ervoor om in het buitenland te gaan werken! Op het moment dat je voor een vakantiebaantje in het buitenland gaat werken is het wel belangrijk te checken of je voldoende verzekerd bent en of je verzekeringen gewoon geldig zijn tijdens je werkzaamheden over de grens. Studenten-zorgverzekeringen.nl geeft je een aantal handige aandachtspunten.

Welke verzekeringen zijn allemaal belangrijk?
Er zijn verschillende scenario’s waar je rekening mee dient te houden tijdens je vakantiewerk. Je kan te maken krijgen met aansprakelijkheid, noodzakelijke medische zorg, een ongeval met nare gevolgen en/of schade of diefstal van je bagage. Om deze risico’s te verzekeren heb je in ieder geval een zorgverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering nodig. Zijn deze verzekeringen allemaal wel geldig tijdens je vakantiewerk in het buitenland?

Geldigheid verzekeringen tijdens vakantiewerk in het buitenland
Voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens je werkzaamheden zal je werkgever in het buitenland doorgaans verzekerd zijn, desalniettemin is het belangrijk te checken of je aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering in het buitenland geldig zijn in je vrije tijd. In de meeste gevallen zijn deze gewoon geldig.

Op het moment dat je in het buitenland betaald werk gaat verrichten, ook voor stage, heeft dit gevolgen voor je zorgverzekering. Deze is op dat moment niet geldig en je dient hiervoor dus ook een andere verzekering af te sluiten. Ook de reisverzekering is alleen geldig tijdens een reis voor vrijetijdsbesteding, oftewel vakantiedoeleinden. Hoe kan je nu al deze risico’s het beste verzekeren?

Globetrotterverzekering
Een globetrotterverzekering is een complete verzekering die is gericht op mensen die voor langere tijd in het buitenland gaan stage lopen, reizen, werken of studeren. Een globetrotterverzekering biedt dekking voor spoedeisende medische hulp in het buitenland, aansprakelijkheid, ongevallen en dekking voor schade, verlies of diefstal van je bagage. Belangrijk verschil met de gewone zorg- of reisverzekering: deze dekkingen zijn ook geldig tijdens je vakantiebaan. Om een idee te krijgen van de dekking van verschillende globetrotterverzekeringen en deze met elkaar te vergelijken, kan je een kijkje nemen op studenten-zorgverzekeringen.nl.

Meer info? klik hier.