Werken in het buitenland, waar ga ik heen?

Misschien heb je wel een tussenjaar, zit je gevangen in de sleur van je dagelijkse routine of ben je de regenachtige dagen in Nederland helemaal zat. Er zijn heel veel redenen waarom iemand zijn spullen pakt en vertrekt naar het buitenland. Het kan van alles zijn. Voor de meeste mensen gaat het toch om hun werk, ze moeten of vertrekken vrijwillig. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, ver van huis. Heb jij er wel eens over nagedacht? Werken in een land waar elke dag de zon schijnt. Dat kunnen we ons in Nederland niet voorstellen. Stel, het lijkt je wel wat. Dan rest er nog de vraag, waar ga ik naartoe? Er is ontzettend veel keuze, elk land heeft zijn eigen specialiteiten om naartoe te gaan. Daarom hebben wij je alvast een beetje geholpen. Hieronder vind je de leukste landen op een rijtje en waarom je daar zou moeten gaan werken!

Griekenland – Hier is het weer fantastisch, het is er warm en aangenaam. Naast het feit dat de inwoners ontzettend vriendelijk en gastvrij zijn, kent Griekenland ook een hele mooie cultuur en geschiedenis. Aan de slag gaan in het buitenland is natuurlijk niet te vergelijken met vakantie, maar hoe lekker is het om na je werk nog even een stukje cultuur te snuiven? Om vervolgens s´avonds een lekker broodje gyros naar binnen te werken!

Spanje – Als je van azuurblauw water en heerlijke tapas houd, dan moet je zeker aan de slag gaan in Spanje. Na je werk aanschuiven op het terras, om vervolgens tot laat op het strand te genieten van het zonnetje. Genieten! Je kunt hier aan de slag gaan in een animatieteam, als receptioniste, klantenservice medewerker of in de horeca. Genoeg te vinden dus!

Duitsland –  Iets dichter bij huis en misschien het weer wat minder zonnig, maar zeker niet minder dan de rest. En naast de mooie auto´s, prachtige kastelen en braadworsten heeft Duitsland nog veel meer te bieden. Voetbal is hier ontzettend belangrijk, nergens op de wereld zijn er inwoners zó gek op voetbal. Daarnaast betekent sunday funday, want er wordt op zondag niet gewerkt. Het is hier nog steeds een rustdag. Plus, in Duitsland heb je meer vakantiedagen en zijn er meer feestdagen. Ideaal!

Verenigd Koninkrijk – Met nog niet eens een uurtje vliegen ben je er al, dit maakt het voor de meeste mensen zeer aantrekkelijk om hier te gaan werken. Waarschijnlijk denk je bij het Verenigd Koninkrijk aan rode dubbeldekkers, mooie natuur en last but not least: de rode telefooncel. Hier komt de term ´cultuur snuiven´ helemaal tot zijn recht. Heb je een dagje vrij? Trek erop uit en bewonder de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. Oja, vergeet niet dat je hier elke dag begint met een typisch Engels ontbijtje, lekker!

Misschien weet jij al heel goed waar je naartoe wilt gaan, maar ben je er nog niet uit wat je wilt gaan doen. No worries! Daar hebben wij ook een hele goede tip voor. Maak eens gebruik van een beroepskeuzetest, Deze test laat je ontdekken welk soort beroep bij jou past. Je leert jezelf beter kennen en het geeft een duidelijk beeld van wat goed bij jou past. Je krijgt gelijk een persoonlijk  advies, super handig!