Wat is een bucketlist?

Een bucketlist is een lijst die je maakt waarop je jouw plannen uitschrijft die je graag wilt doen.

Waarom een bucketlist?
Wanneer je een bucketlist maakt hoef je geen rekening te houden met tijd, financiële zaken en dergelijke. Je schrijft gewoon op wat je allemaal graag wilt doen en hoe je het precies gaat doen, dat zie je later wel. Het maken van een bucketlist maakt gelukkig! Door een bucketlist te maken voorkom je ook nog eens uitstel gedrag. Doordat je jouw doelen en dromen op papier ziet staan ben je eerder geneigd het ook daadwerkelijk te gaan doen.

Reis bucketlist
Gebruik deze tijd om je bucketlist aan te vullen. Momenteel zijn onze reismogelijkheden dan wel beperkt maar gelukkig kunnen wij wel vast dromen van nieuwe reizen. Bedenk voor jezelf naar welke plekken je echt toe wilt reizen en om wat voor soort reis het gaat. Droom jij van een safari in Zuid Afrika? Schrijf het op! In een tentje slapen in de jungle van Thailand? Yes!

Hoe begin je?
Waar je jouw bucketlist op schrijft ligt helemaal aan jou. Je kunt gewoon een A4 papier gebruiken, je bucketlist uitschrijven op je laptop of een speciaal bullet journal aanschaffen. Je kunt er voor kiezen om één bucketlist te maken. In dat geval maak je voor jezelf een grote lijst waar je al jouw reis gerelateerde plannen opschrijft. Maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere bucketlisten maken.

Voorbeelden van diverse bucketlisten:
– Reizen door Europa
Italië
Frankrijk
Oostenrijk
IJsland

– Reizen buiten Europa
Nieuw Zeeland
Australië
Japan
Amerika

– Activiteiten
Duiken
Bungeejumpen
Berg beklimmen
Safari

– City trips
Parijs
Londen
Rome
Milaan

– Lokaal eten om te proberen
Sushi, tempura en miso soep in Japan
Tortilla’s en taco’s in Mexico
Pizza en pasta in Italië

Daarnaast kun je ook voor jezelf opschrijven waarom je naar deze plekken toe wilt. Wat zijn de highlights van deze plekken? Waarom zou dit op je bucketlist moeten staan? Wat mag echt niet ontbreken?

Ook leuk voor op je bucketlist:

– Een verrassingstrip. Dit kun je bijvoorbeeld boeken via srprs.me. Geen eindeloze to do list maar gewoon gaan en zien waar je uitkomt. Je krijgt een paar dagen voor vertrek te horen wat je ongeveer moet inpakken. Spannend!

– Ben jij of iemand die je kent in het bezit van een (grote) wereldkaart? Dan heb je alleen nog een dartpijltje nodig. Doe je ogen dicht en gooi het dartpijltje richting de wereldkaart. Kijk nu waar het pijltje is beland. Dit is je nieuwe reisbestemming. 😉

– Leer een vreemde taal.
klik hier voor leuke info

– Je kunt ook een bucketlist maken per bestemming. Schrijf op welke activiteiten niet mogen ontbreken op jouw bestemming. Op die manier haal je het meeste uit je reis.

– Werken in het buitenland. Wil je echt de cultuur volop beleven van het land van jouw bestemming? Wat dacht je van werken en reizen combineren. Op die manier begeef jij je tussen het lokale volk en heb je alle tijd om van al het moois te genieten. Kijk eens tussen onze vacatures op vakantiebaaninhetbuitenland.nl. Er zijn zoveel verschillende opties dat er altijd werk is wat bij jou past.