De zomer van mijn leven!!

Afgelopen zomer ging ik voor de allereerste keer aan de slag als animatrice op een camping in Frankrijk. Benieuwd hoe ik dit ervaren heb? Lees het hieronder!

Met een gezonde dosis zenuwen stond ik op die morgen. Het was vroeg, heel vroeg. Mijn zus bracht mij en mijn collega naar Antwerpen Centraal waar we de bus namen (ja, dit is lang) naar Parijs. Vanuit daar verder reisden naar het gebied van crêpes en wisselvallig weer: Bretagne, onze eindbestemming. Aangekomen op de camping was het al laat en mijn collega’s waren uit, het was immers zaterdag en dit is vaak de vrije dag voor een animateur. Ik besloot mijn spullen vast uit te pakken en daarna maar te gaan slapen, ik had er tenslotte een lange reis op zitten.

Bonjour, je m’appelle Iris et je parle une petite peu français!

In Frankrijk, je raadt het al, daar spreekt iedereen natuurlijk Frans en dit was op z’n zachts gezegd nog best een uitdaging. In de onderbouw van mijn middelbare school heb ik een kleine basis Frans gehad, maar dit was alweer jaren geleden en dus lichtelijk verdwenen. Wel heb ik vanuit mijn organisatie een opfriscursus gekregen, dus vol goede moed probeerde ik mezelf voor te stellen aan mijn collega’s of een babbeltje te maken met de
gasten. In het begin was dit nog behoorlijk moeilijk, maar ik heb geleerd dat ik het op z’n minst moet proberen. Dit wordt gewaardeerd en wanneer iemand ziet dat jij je best doet, helpen ze je ook veel sneller mee. Na twee maanden van animatiewerk doen heb ik de basis van Frans nu dan toch onder de knie en anders er altijd de volgende oplossing: Franglais. Ik en mijn collega’s hebben hier veel gebruik van gemaakt.

De miniclub.

Op mijn camping werd de animatie onderverdeeld in drie categorieën: de miniclub, jongeren en volwassenen. Hierbij kwam dan ook nog het avondprogramma, dit deden we met het hele team samen. Ik was ingedeeld in de miniclub, wat ontzettend leuk was! Bij ons was er elke doordeweekse dag een ochtend- middag- en avondactiviteit. Dit was niet standaard knutselen maar kon echt vanalles zijn. In de ochtend hing er vaak een thema aan de activiteit, zo knutselden we bijvoorbeeld het heelal of deden we aan middeleeuws theater. ‘s Middags was de activiteit vaak actief, zo speelden we in de bossen of maakten we een video waar heel de camping voor gebruikt werd. In de avond waren de ouders ook welkom en roosterden we marshmallows, vertelden verhalen en het allerbelangrijkste: minidisco!

Le grand spectacle

De avonden waren heel divers: karaoke, bands en bingo, van alles kwam voorbij. Maar voor mij sprong een ding eruit, namelijk de grote show op vrijdagavond. Hier organiseerde het animatieteam een groot spektakel voor de hele camping. Dit was super om te doen en ik kon hier al mijn creativiteit in kwijt. Ik heb de tango mogen dansen, als een holbewoner door het publiek gerend (ja, echt) en Elvis mogen zingen.
Een ontzettend mooie ervaring dus.

Al met al heb ik ontzettend genoten van mijn tijd als animatrice voor Team4Animation. Volgend jaar wil ik zeker weer terug naar Frankrijk, dus tot ziens en au revoir!

*Geschreven door Iris van de Beek*