Vakantiewerk in Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa met een zeer hoog welvaartsniveau en vooruitstrevende ideeën op het gebied van industrie en technologie. Tot Frankrijk behoren ook een aantal overzeese gebieden zoals Réunion, Martinique en Frans Guyana. Frankrijk is voor Nederlandse en Belgische toeristen één van de populairste vakantiebestemmingen. Door de grote variatie aan bezienswaardigheden en mogelijkheden die het land biedt komen er het hele jaar door toeristen naar Frankrijk. Vooral de hoofdstad Parijs ontbreekt zelden binnen het reisschema.

De term ‘leven als een God in Frankrijk’ is iets wat je nog steeds regelmatig hoort. Voor velen is het emigreren naar Frankrijk een droom die niet zelden uitloopt op een nachtmerrie als men de droom probeert werkelijkheid te maken. Andere regels, andere wetten en een soms zeer eigenwijze manier van werken vormen voor een redelijk grote groep emigranten de obstakels die men dient te trotseren.

Huidige vacatures in Frankrijk

Munteenheid

Frankrijk is aangesloten bij de EU en je kunt er betalen met de Euro.

Filteren op land en plaats

In het overzicht van alle vakantiebanen kun je eenvoudig filteren op categorie om jouw vacature eenvoudig te vinden.

Vakantiebanen in Frankrijk

Frankrijk is een land met een zeer eigen cultuur, waar de Fransen dan ook zeer trots op zijn. De term chauvinisme wordt al snel gekoppeld aan Frankrijk en haar bevolking. Wie objectief kijkt ziet dat het land in vergelijking tot veel andere landen inderdaad een zeer eigen identiteit heeft waar men al eeuwenlang voor strijdt. Dat zie je onder andere terug in de bioscopen waar de Franse filmindustrie prominent aanwezig is, de Franse wegen die vooral gevuld zijn met Franse automerken en de Franse winkels waar het vooral de mooie Franse producten zijn die nog steeds de boventoon voeren.

Er zijn erg veel mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantiebaan in Frankrijk. Zowel in de toerisme als in de horeca. Frankrijk heeft zowel toerisme in de winter als zomer. Ontelbare ski- en snowboardgebieden in de Franse Alpen en zowel in binnenland als aan de stranden voor de zomer. Ski- en snowboardleraren kunnen flink aan de bak. In de zomer volop mogelijkheden voor stadsgidsen, hostesses, reisleiders, animatie, buitensportinstructeurs, chauffeurs, kok en sportinstructeurs.