Vakantiewerk in Tsjechië

Tsjechië (Tsjechisch: Česko), is een land in Centraal-Europa. Het land grenst aan Duitsland, Slowakije en aan Oostenrijk. Sinds 1 januari 1993 vormt Tsjechië een zelfstandig land, daarvoor was het het westelijke deel van Tsjecho-Slowakije.

Wie Tsjechië zegt denkt direct aan Praag. Echter Tsjechië heeft door haar natuur en cultuur zoveel meer te bieden. Het Reuzengebergte, Elbe. Het maakt Tsjechië tot een geweldig vakantieland.
Cultureel kun je er het één en ander opsnuiven. Praag met zijn prachtig gelegen Burcht en bruggen, Maar ook buiten Praag vind je fantastische steden met mooie historische pleinen met eeuwenoude kerken en fonteinen. Rondom de steden vind je prachtige natuurgebieden met mooie uitgestrekte meren. Hier vind je nog de rust van het platteland. De berggebieden lenen zich uitstekend voor de wintersport. Er zijn tweehonderd grote en kleinere wintersportcentra in Tsjechië. De meeste wintersportplaatsen liggen in het Reuzengebergte. De bekendste zijn Harrachov, Pec pod Snezkou en Spindleruv Mlyn. Het Reuzengebergte is een middelgebergte en dus niet zo sneeuwzeker als de Alpen. De skigebieden zijn kleiner en bieden minder moeilijke pistes. Voor de beginnende skiër is dit echter beslist geen nadeel. De prijzen zijn hier duidelijk vriendelijker dan in de Alpen.

Vakantiewerk in Tsjechië

Zowel in de toerisme als in de horeca bestaan mogelijkheden om zowel in de zomer als in de winter aan de slag te gaan in Tsjechië. Vooral in Praag zoekt men in de zomer vooral Nederlands sprekende gidsen en horecamedewerkers. In het Reuzengebergten is men op zoek naar animatoren voor het animatieteam, reisleiders, buitensportinstructeurs technisch personeel, horecamedewerkers, beheerders. In de winter zijn er veel mogelijkheden voor Skileraren, snowboardinstructeurs en reisleiders.

Op www.vakantiebaaninhetbuitenland.nl vind je diverse vacatures in Tsjechië.

Munteenheid

Hoewel Tsjechië sinds 2004 is aangesloten bij de EU wordt betaald met de Tsjechische kroon (koruna). Het is de bedoeling dat Tsjechië op termijn overgaat op de euro, maar er is nog geen streefdatum voor de invoering vastgelegd.

Filteren op land en plaats

In het overzicht van alle vakantiebanen kun je eenvoudig filteren op categorie om jouw vacature eenvoudig te vinden.

Huidige vacatures vakantiebanen in Tsjechië

Momenteel geen vacatures...