Vakantiewerk in Oostenrijk

Oostenrijk ligt in de Alpen en is zeer geliefd bij wintersporters. Oostenrijk biedt door haar hoge bergtoppen en haar klimaat veel mogelijkheden voor beginnende als gevorderde skiërs. Voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. Goed geprepareerde skipistes waar je kunt skiën, snowboarden, langlaufen, toerskiën, rodelen, wandelen met sneeuwschoenen.

En natuurlijk niet te vergeten de Après-ski in nostalgische en authentieke Oostenrijkse dorpjes. Winterpret verzekerd. Oostenrijk heeft 800 wintersportplaatsen in 71 regio’s. De bekendste skigebieden zijn Tirol, Salzburg, Arlberg. De hoofdstad is Wenen, dat ook met afstand de grootste stad van het land is. Van de inwoners spreekt het merendeel Duits, dat ook de officiële taal is.

In de zomer zijn er veelal volwassenen die komen genieten van natuur en cultuur. De groene alpen bieden dan veel mogelijkheden voor de actieve sporters. Favoriete activiteiten zijn wandelen en fietsen, klimmen en abseilen, mountainbiken.

Vakantiewerk in Oostenrijk

Vooral in de winter zijn er legio mogelijkheden voor een leuke winterse baan. Zowel in toerisme als in de horeca.  Veel ski- en snowboardschoelen zijn op zoek naar Nederlands sprekende skileraren en snowboardleraren. Je hebt wel een Anwarter diploma nodig om in Oostenrijk als ski- of snowboardleraar aan de slag te kunnen. Veel scholen en organisaties bieden de mogelijkheid om een Staatliche (Anwarter) diploma te halen. Echter, ook zonder staatsdiploma kun je op de skipiste al skiles geven aan kinderen.

In de horeca kun je zowel in de zomer als in de winter aan de slag. Tijdens de Apres Ski als medewerker achter de bar of in de bediening? In Apres Ski Bars of restaurants. Of als kok in een hotel, restaurant of Chalet.

Op www.vakantiebaaninhetbuitenland.nl vind je diverse vacatures in Oostenrijk.

Filteren op land en plaats

In het overzicht van alle vakantiebanen kun je eenvoudig filteren op categorie om jouw vacature eenvoudig te vinden.

Huidige vacatures vakantiebanen in Oostenrijk