Ik ga werken in het buitenland en neem mee…


Wat neem ik mee naar het buitenland?

Wanneer je vakantiewerk gaat doen in het buitenland is het natuurlijk handig een aantal benodigdheden mee te nemen. Enerzijds omdat dit praktisch handig is maar anderzijds ook omdat ze nou eenmaal niet alles verkopen in het buitenland. In deze blog geef ik je alle tips om goed voorbereid aan je vakantiebaan te beginnen.

Tijdens de reis.
Voorafgaand aan je vakantiebaan reis je naar je camping, hotel of een andere locatie. Tijdens het reizen zijn er een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten. Ten eerste is het handig om altijd een flesje water in je tas te hebben. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar het is toch iets wat je snel kan vergeten. Daarnaast is een pakje zakdoekjes ook iets wat in meerdere omstandigheden handig is. Je weet nooit wat je aantreft tijdens het reizen en wanneer je ze daarom nodig hebt.
Wat ik ook altijd handig vindt om mee te nemen is een tandenborstel en tandpasta. Het kan namelijk zijn dat je wel een hele dag aan het reizen bent. Wanneer je dan aankomt op locatie is het wel prettig om je lekker fris te voelen. Tenslotte is het handig om haarelastiekjes (voor de dames), handgel en oortjes mee te nemen. Vergeet ook zeker je id-kaart en cash geld niet.

Op locatie.
Je gaat werken in het buitenland en het buitenland is nou eenmaal geen Nederland. Je kunt dus niet alles kopen wat je gewend bent. Ten eerste het eten, dat is meestal toch net even anders. Waar in we in Nederland een snackmuur, drop en stroopwafels hebben, heb je dit in het buitenland (meestal) niet. Bedenk dus van tevoren wat jij lekker vindt en neem dit (indien mogelijk) mee naar het buitenland.
Daarnaast is het ook leuk, wanneer je voor een langere tijd van huis bent, om wat spullen mee te nemen die je herinneren aan thuis. Denk bijvoorbeeld aan een fotolijstje of iets in die richting. Ook is het leuk om je herinneringen voor het thuisfront op te schrijven, dus een notitieboekje is ook altijd handig!

Al met al is het slim om van tevoren te bedenken wat voor jou van waarde is. Hiervan kun je dan een lijstje maken zodat je het zeker niet vergeet mee te nemen naar het buitenland. Wat hierboven is geschreven kun je gebruiken als tips, maar blijf vooral dicht bij jezelf en doe wat bij je past.